ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Το Ούζο και ο Τοπικός Γλυκάνισος

  • Εισαγωγή στους αρωματικούς σπόρους που αξιοποιούνται στο ούζο
  • Προβολή με θέμα τον γλυκάνισο Λισβορίου
  • Παρουσίαση με θέμα τη διαδικασία παραγωγής του ούζου
  • Εισαγωγή στα προϊόντα Γιαννατσή
  • Παρουσίαση ενός παραδοσιακού καφενείου στη Λέσβο
  • Γευσιγνωσία παραδοσιακών μεζέδων του καφενείου
  • Προβολή με θέμα τα παραδοσιακά γλέντια της Λέσβου
  • Συμπόσιο με γεύσεις από τοπικές παραδοσιακές συνταγές <li>Γνωριμία με τους ανθρώπους του ελαιόλαδου Ειρήνη Πλωμαρίου.</li> <li>Εισαγωγή στον ελαιόκαρπο και τα φύλλα της ελιάς.</li> <li>Προβολή με θέμα τη φροντίδα της ελιάς στο Πλωμάρι.</li> <li>Παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής του ελαιόλαδου (εμφιάλωση, πωματισμός και σήμανση).</li> <li>Εισαγωγή στις θεραπευτικές ιδιότητες του βρώσιμου ελαιόλαδου.</li> <li>Παρουσίαση εναλλακτικών τρόπων αξιοποίησης της ελιάς και του ελαιόλαδου.</li> <li>Γευσιγνωσία ελαιόλαδου.</li> <li>Προβολή με θέμα παραδοσιακά γλέντια ελιάς στη Λέσβο.</li> <li>Συμπόσιο με βάση το ελαιόλαδο, το παξιμάδι και το ούζο.</li> <li>Γνωριμία με τους ανθρώπους του ελαιόλαδου Ειρήνη Πλωμαρίου.</li> <li>Εισαγωγή στον ελαιόκαρπο και τα φύλλα της ελιάς.</li> <li>Προβολή με θέμα τη φροντίδα της ελιάς στο Πλωμάρι.</li> <li>Παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής του ελαιόλαδου (εμφιάλωση, πωματισμός και σήμανση).</li> <li>Εισαγωγή στις θεραπευτικές ιδιότητες του βρώσιμου ελαιόλαδου.</li> <li>Παρουσίαση εναλλακτικών τρόπων αξιοποίησης της ελιάς και του ελαιόλαδου.</li> <li>Γευσιγνωσία ελαιόλαδου.</li> <li>Προβολή με θέμα παραδοσιακά γλέντια ελιάς στη Λέσβο.</li> <li>Συμπόσιο με βάση το ελαιόλαδο, το παξιμάδι και το ούζο.</li>


Τα Δημητριακά και η Λεσβιακή Αρτοποιία

  • Γνωριμία με τους ανθρώπους του Φούρνου Αγιάσου Σουσαμλή
  • Εισαγωγή στους δημητριακούς σπόρους της αρτοποιίας
  • Προβολή με θέμα την καλλιέργεια δημητριακών στο Λισβόρι
  • Παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής της βασιλόπιτας Αγιάσου
  • Σεμινάριο χειροποίητων ζυμαρικών με την παραδοσιακή μέθοδο του κόσκινου
  • Προβολή με θέμα τον εφτάζυμο άρτο
  • Παρουσίαση του παλιού φούρνου της Αγιάσου, με χρήση πολυμέσων και αναφορές από τα αρχεία Σουσαμλή
  • Γευσιγνωσία παραδοσιακών αρτοποιημάτων
  • Προβολή με θέμα τα παραδοσιακά γλέντια στην Αγιάσου
  • Συμπόσιο με βάση το παξιμάδι, το ελαιόλαδο και το ούζο


Ο Λεσβιακός Ελαιώνας και το Ελαιόλαδο

  • Γνωριμία με τους ανθρώπους του ελαιόλαδου Ειρήνη Πλωμαρίου
  • Εισαγωγή στον ελαιόκαρπο και τα φύλλα της ελιάς
  • Προβολή με θέμα τη φροντίδα της ελιάς στο Πλωμάρι
  • Παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής του ελαιόλαδου 
  • Εισαγωγή στις θεραπευτικές ιδιότητες του βρώσιμου ελαιόλαδου
  • Παρουσίαση εναλλακτικών τρόπων αξιοποίησης της ελιάς και του ελαιόλαδου
  • Γευσιγνωσία ελαιόλαδου
  • Προβολή με θέμα παραδοσιακά γλέντια ελιάς στη Λέσβο
  • Συμπόσιο με βάση το ελαιόλαδο, το παξιμάδι και το ούζο